23 kvinder krænket - politiet leder efter gerningsmand

Københavns Politi er fortsat på jagt efter en mand, der mistænkes for at have krænket en lang række kvinder i hovedstaden.

Mandag blev en 43-årig mand fra Nørrebro ellers fængslet i sagen, men efterforskningen har nu vist, at han næppe er den rigtige.

- Vi har haft flere af de forurettede kvinder inde for at kigge fotomapper igennem. I mapperne har der været billeder af den 43-årige, men ofrene kunne ikke kende ham, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fredag formiddag til Ritzau.

Af den grund blev den 43-årige løsladt torsdag.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at i alt 23 kvinder kan have været ofre for den samme gerningsmand.

- Der kan også være flere gerningsmænd, men så har de bare nogenlunde samme adfærd. I alle 23 tilfælde har manden befølt kvinderne og kysset dem, siger Jens Møller.

Mange af blufærdighedskrænkelserne er sket omkring Nørrebrogade, Frederikssundsvej og på Østerbro. Overgrebene skal være startet i juni, mens det sidste forhold fandt sted 7. november.

I nogle tilfælde konfronterede manden kvinderne på åben gade. Andre gange fulgte han i skjul kvinderne til deres opgangsdør eller helt op til deres lejlighedsdør.

Nogle af kvinderne har fortalt, at manden, da de forsøgte at låse sig ind, skubbede dem ind i lejligheden, hvor han omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Signalementet lyder på en mand på mellem 25 og 35 år, 175 til 185 centimeter høj, almindelig af bygning, af mellemøstlig oprindelse og med kort, sort hår.

I flere tilfælde havde han en cykel med.

Fredag formiddag er politiet i gang med at gennemgå en mængde videoovervågning.

- Vi sidder og forsøger at finde nogle billeder af gerningsmanden, som vi kan dele med offentligheden, siger vicepolitiinspektøren.

Ud over anholdelsen af den 43-årige, som nu er løsladt, har de mange henvendelser fra kvinder ført til anholdelse af en anden mand, som i løbet af sidste weekend blev sigtet for to tilfælde af krænkelser. Han blev varetægtsfængslet i ti dage.

Der er tale om en rumænsk mand, som ifølge Jens Møller også kan stå bag andre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

/ritzau/

Dagens Gossip