24-årig anholdt med falsk 500-kroner seddel

Skrevet af admin

10/09/2014

Mest læste i dag

En 24-årig mand blev tirsdag aften anholdt kort tid efter, at han havde vekslet, hvad der viste sig at være en falsk 500-kroneseddel på en restaurant på Tomsgårdsvej i Københavns nordvestkvarter.

Den anholdte havde en tilsvarende stor seddel på sig, da han blev pågrebet, fortæller Kenneth Jensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- Vi tager nu kontakt til vores kolleger i Nordsjællands Politi, som også har haft sager om falske sedler i omløb den seneste tid, for at se om der en sammenhæng, siger han.

Den anholdte var ikke klar over, at de to 500-kronesedler var falske, har han fortalt politiet.

- Han siger, at en mand henvendte sig til ham på gaden for at få vekslet de to sedler til en 1000-kroneseddel. Og sådan en havde den anholdte tilfældigvis på sig. Han nægter at have kendskab til, at sedlerne er falske, forklarer efterforskningslederen.

Den 24-årige mand er kendt af politiet for andre forhold. En ransagning af hans lejlighed har ikke kastet nye oplysninger eller beviser af sig, siger Kenneth Jensen.

De to falske pengesedler var godt lavet, ifølge politiet. Bortset fra en vigtig detalje: De var påtrykt det samme nummer.

/ritzau/