24-årig kvinde begynder pludselig at bløde voldsomt: Nu beder hun alle holde øje med disse symptomer

Som 24-årig begyndte irske Heather Keating at få unormale blødninger mellem sine menstruationer og efter sex. Derfor gik hun til sin læge, hvor beskeden var klar: Kom igen når du er 25 år.

Fordi den unge kvinde fra Tipperary var 24 år og ikke 25 år, som er den nedre aldersgrænse for at omfatte tilbuddet om at blive screenet ved hjælp af en celleprøve, som kan afsløre celleforandringer og livmoderhalskræft. 

- Jeg tænkte det går nok, forklarer den nu 25-årige Heahter på Facebook, hvor hun har skrevet et personlig indlæg om sin historie.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Men blødninger blev værre og værre og til sidst fik Heather blodmangel. Tilbage hos sin egen læge, blev hun sendt videre til en gynækolog og en onkolog, som konkluderede, at hun havde livmoderkræft.

- Ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg havde kræft, beretter Heather på Facebook. 

Heldigvis kunne kræften overvindes med en operation, og den dag i dag er Heather helt rask. Men hun er ærgerlig over, at hendes sygdom ikke blev opdaget før, fordi hun var for ung til de gratis celleprøver, som alle kvinder over 25 år tilbydes regelmæssigt.

Læs også: Sådan smider dit barn bleen på tre dage

Nu ønsker Heather at hjælpe alle kvinder - både dem under 25 år og over - med at kende symptomerne på livmoderhalskræft, så de kan komme i gang med behandlingen i tide.

Heather nævner følgende symptomer:

- Unormale blødninger: kraftige blødninger, blødninger mellem menstruationer, blødninger efter sex og blødninger efter overgangsalderen.

- Ildelugtende udflåd.

- Smerte eller ubehag i bækkenet og ubehag under sex. 

Andre kendte symptomer på livmoderhalskræft er blod i urinen, vægttab og mangel på appetit. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip