24-årig mand fra Bramming dømt i stor våbensag

Den sidste af  i alt otte mænd, der har siddet varetægtsfængslet for besiddelse, salg eller overdragelse af ulovlige våben, har nu fået dom.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det drejer sig om en 24-årig mand fra Bramming. Han er ved retten i Esbjerg blevet idømt fængsel i et år og seks måneders fængsel.

Han var tiltalt for at have solgt en Beretta pistol til en af de andre drømte mænd i sagen og for at have forsøgt at sælge endnu et skydevåben til samme mand. Desuden for at have prøveskudt flere ulovlige våben sammen med to andre dømte i sagen.

I forbindelse med optrevlingen af sagen fandt Syd- og Sønderjyllands Politi 158 ulovlige skydevåben, et stort antal patroner samt håndgranater, mortergranater og tændsnore.

Efterforskningen stod på fra begyndelsen af oktober 2012 til december 2012.

Anklager Henriette Baade fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi er tilfreds med dagens dom og med forløbet af sagerne.

- Det er utroligt vigtigt for os at få så mange ulovlige våben ud af cirkulation som overhovedet muligt, så de ikke bliver brugt af kriminelle. Og det er vigtigt at sende et signal om, at både besiddelse og salg også straffes, så det kan mærkes, siger hun.

Den 24-årige modtog dommen og blev sendt direkte videre til afsoning. De dømte har fået mellem et år og tre år og tre måneders fængsel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip