24-årig mand sigtet for at tilslutte sig Islamisk Stat

Skrevet af admin

08/06/2016

Dagens topnyheder

En 24-årig mand er onsdag i Retten på Frederiksberg blevet sigtet for at have ladet sig hverve af den militante gruppe Islamisk Stat.

Manden har angiveligt været i Syrien i perioden fra omkring 1. september og til et ukendt tidspunkt. Her skal han have tilsluttet sig IS.

Den sigtede nægter sig skyldig, fastslår hans forsvarer i retten.

Med sigtelsen er i alt seks mænd fængslet, sigtet efter straffelovenes paragraf 114 c, stk. 3, der handler om at lade sig hverve til terrorisme.

Yderligere fire er fængslet in absentia - hvilket betyder, at de ikke har været til stede ved deres fængsling, og at politiet blandt andet kan efterlyse personerne internationalt.

I en anden retssag er en 24-årig dansktyrker tiltalt for at lade sig hverve af IS. Hans retssag er i gang i Retten i Glostrup, og det er den første retssag mod en formodet syrienkriger.

De fem mænd, der allerede sidder varetægtsfængslet, har siddet i fængsel siden begyndelsen af april, og det skal de fortsætte med foreløbig til 27. juni.

Alle retsmøder i den sag er foregået for lukkede døre, og derfor er det meget begrænset, hvad der er sluppet ud til offentligheden om sagen.

Onsdagens grundlovsforhør foregår også bag lukkede døre, da der er "tale om en sag af særdeles alvorlig karakter".

/ritzau/