24-årig mand sigtet for at tilslutte sig Islamisk Stat

Skrevet af admin

08/06/2016

Mest læste i dag

En 24-årig mand er onsdag i Retten på Frederiksberg blevet sigtet for at have ladet sig hverve af den militante gruppe Islamisk Stat.

Han har angiveligt været i Syrien i perioden fra omkring 1. september og frem til et ukendt tidspunkt. Her skal han have tilsluttet sig terrororganisationen IS, lyder sigtelsen.

Den unge mand blev anholdt tirsdag formiddag omkring klokken 10.45. Den sigtede har sort hår og skæg og er iført en hvid T-shirt, blå shorts og et par sorte adidas-støvler.

Han nægter sig skyldig, fastslår hans forsvarer.

Med sigtelsen er i alt seks mænd nu fængslet, sigtet efter straffelovenes paragraf 114 c, stk. 3, der handler om at lade sig hverve til terrorisme.

Yderligere fire er fængslet in absentia, hvilket betyder, at de ikke har været til stede ved deres fængsling, og at politiet blandt andet kan efterlyse personerne internationalt.

Samtlige retsmøder er foregået bag lukkede døre, og det er derfor begrænset, hvad offentligheden ved om sigtelserne. En enkelt detalje er dog sluppet ud. Meget tyder nemlig på, at lækkede dokumenter fra Islamisk Stat spiller en rolle i de fleste af sagerne.

Politiet har i fire ud af fem tidligere tilfælde peget på præcise datoer for, hvornår tilslutningen til IS skal være foregået. Datoerne er 16. juni, 1. juli, 9. september og 11. november.

Antagelsen, om at dokumenterne bliver aktivt brugt af politiet, bakkes op af en retssag, der i disse dage er i gang i Retten i Glostrup.

Her er en 24-årig dansktyrker tiltalt for at lade sig hverve af IS, og anklagemyndigheden har i stor still benyttet sig af IS-papirerne som en del af bevisførelsen. Af papirerne fremgår blandt andet datoen for indrejse og indrejsedestination.

Papirerne har formentlig også været i spil i forbindelse med anholdelse af onsdagens 24-årige sigtede. Hans grundlovsforhør foregår dog bag lukkede døre, og dermed er det altså ikke muligt at høre, hvad der har ligget til grund for politiets anholdelse.

/ritzau/