24-årig syrienskriger anholdt i Kundby-sag

Skrevet af admin

15/01/2016

Mest læste i dag

Den 15-årige pige fra Kundby på Nordvestsjælland, der torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør, kædes nu sammen med en syrienskriger.

Det skriver flere medier, der er til stede i Holbæk, hvor den 24-årige mand fremstilles i grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre. Det betyder, at end ikke sigtelsen mod ham er kendt af offentligheden.

Anklageren bad retten om dobbelt lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning, da der kan være flere gerningsmænd på fri fod, oplyser TV2 News.

Under sit ophold i Syrien har han lært at håndtere våben.

Han har desuden opfordret til jihad på en af sine tidligere Facebook-profiler, ligesom han har siddet fængslet for blandt andet vold og røveri, skriver DR Nyheder.

På en af sine profiler på de sociale medier kalder den 15-årige pige manden "Min bedste ven", oplyser DR Nyheder. Hun har også uploadet et billede af ham på sin profil.

Ifølge TV2 News meldte den 24-årige mand sig selv til politiet torsdag eftermiddag.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyste tidligere fredag i en meget kortfattet pressemeddelelse, at en person vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk.

Vedkommende blev anholdt torsdag klokken 16.20 i Østjylland.

Torsdag blev den 15-årige pige varetægtsfængslet til 9. februar. Derudover skal hun sidde i isolation til 26. januar. Også hendes grundlovsforhør blev holdt for dobbeltlukkede døre, så stort set intet er sluppet ud om sagen til offentligheden.

Men ifølge TV2 er pigen mistænkt for at billige terrorhandlinger og være i besiddelse af sprængstoffer.

Den danske pige er konverteret til islam, og ifølge flere medier har hun på de sociale medier udtrykt sympati for hellig krig.

/ritzau/