24-årige Betinna i spidsen for Destination Lillebælts arbejde

24-årige skov- og landskabsingeniør Betinna Andreasen udpeget til at stå i spidsen for Destination Lillebælts arbejde med at udvikle et af Danmarks mest unikke natur- og kulturværdier.

- Det er helt fantastisk at få lov til arbejde med sådanne nogle projekter og værdier allerede nu. Jeg troede jeg først ville komme til det om 10-20 år – hvis jeg altså var heldig.

Med en naturfaglig uddannelse fra Københavns Universitet, og en bachelor om plejeanvisninger af omkring 40 fortidsminder i Middelfart i fjor er Betinna Andreasen allerede godt kendt i store dele af Destination Lillebælts område – et område, der også omfatter Kolding og Fredericia Kommuner. Og hun har en helt klar målsætning om sine første opgaver:

- Først og fremmest skal jeg lytte til kommunerne, og erhvervet og eksponere hvad vores naturprodukter er. Derefter skabe en rød tråd gennem natur- og kulturoplevelser og de aktiviteter, der kan binde de tre kommuner og vore partnere sammen i et større parameter omkring en fælles enhed, samspil og ikke mindst samhørig. Det drejer sig om både at beskytte, men også at kunne benytte Lillebælt-områdets helt særlige ressourcer uden at skade miljøet til glæde for turisterne, siger Betinna Andreasen.

Natur og bæredygtighed er ikke blot et arbejde for Betinna Andreasen. Sin fritid – hvor sparsom den end er – tilbringes helst ved vandet. Og især glæder hun sig derfor til at arbejde med at udbrede kendskabet til verdens tætteste bestand af marsvin, som findes i Lillebælt.

Dagens Gossip