24 dræbt og 58 såret af bomber i Irak

En serie af bombeangreb dræbte mandag mindst 24 mennesker og sårede 58 andre, oplyser det irakiske politi og hospitaler i Bagdad.

Det blodigste angreb skete i det overvejende shiamuslimske Abu Dsheer distrikt i den sydlige del af den irakiske hovedstad, hvor en bilbombe blev bragt til eksplosion ved en overfyldt markedsplads. Her blev syv dræbt og 18 såret.

Flere andre bomber eksploderede i Bagdad-bydelene Dura, Jadidah, Hurriyah og Bayaa.

Bomberne er de seneste blodsudgydelser i en stadig optrapning af den sekteriske vold i Irak, hvor over 650 mennesker er blevet dræbt alene i denne måned. Volden har forstærket frygten for, at Irak falder tilbage i en borgerkrig som i 2006-2007.

Vreden fra det sunnimuslimske mindretal i Irak regnes i øjeblikket for at være den drivende kraft bag den vold, der hærger landet.

Iraks problemer bunder i en konflikt mellem regeringsmagten, der ledes af den shiamuslimske Nuri al-Maliki, og landets mindretal af sunnimuslimer, som føler sig undertrykt og sat uden for indflydelse.

Problemerne blussede op igen, da regeringsstyrker sidste år stormede en sunnimuslimsk protestlejr i det nordlige Irak.

I Anbar-provinsen vandt oprørere efter nytår kontrol over store dele af byerne Falluja og Ramadi, som ligger henholdsvis 50 og 100 kilometer vest for Bagdad. Oprørerne rykkede ind, da politistyrker valgte at forlade stedet efter hårde kampe.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip