25-årig muslim får alligevel ikke dansk statsborgerskab

Et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg har besluttet, at en navngiven person alligevel ikke skal have dansk statsborgerskab, som han ellers var blevet stillet i udsigt.

Det oplyser Dansk Folkepartis Christian Langballe, der er formand for udvalget.

Det er den 25-årige muslim Belal El-Khatib, der var en af de cirka 2500 personer, der ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skulle have haft genbehandlet deres ansøgning om statsborgerskab, selvom de var blevet godkendt tidligere.

Det fik hun ikke flertal for, da Liberal Alliance gik imod forslaget, men nu er der flertal i Indfødsretsudvalget.

- Vi er blevet enige om blandt de borgerlige partier, at Belal El-Khatib ikke skal have statsborgerskab. Og det skal han ikke, fordi han er islamist. Og nogen, der vil omdanne det danske demokrati til et kalifat, skal jo ikke have statsborgerskab i Danmark, siger Christian Langballe til Ritzau.

De Konservatives Naser Khader sagde tidligere på måneden, at han agtede at fremsætte et forslag i Folketinget om at hindre statsborgerskab til El-Khatib, fordi han var "rendyrket islamist" og "antidemokrat".

Men det bliver ikke nødvendigt, nu hvor et flertal i Indfødsretsudvalget har besluttet at fjerne hans navn fra det kommende forslag om dansk indfødsret.

Spørgsmålet er, om det nu skal undersøges, hvad resten af de 2500 kommende danske statsborgere har sagt og gjort før i tiden.

- Jeg vil jo gerne have genbehandlet de sager, fordi det er vigtigt, at vi holder fast i, at de folk, der får statsborgerskab, selvfølgelig anerkender det danske demokrati og grundloven, siger Christian Langballe.

Naser Khader siger til Radio 24/7, at han vil bruge tiden frem til fredag på at lede efter flere navne i bunken, der har samme type holdninger som Belal El-Khatib.

Fredag besluttes det, om resten skal have dansk statsborgerskab,

Hovedpersonen Belal El-Khatib kalder over for radiostationen beslutningen for "tankekontrol af værste skuffe".

/ritzau/

Dagens Gossip