25-årige Jennifer Lawrence er Hollywoods bedst betalte kvinde: Se de andre rige damer her

Skrevet af admin

21/08/2015

Dagens topnyheder

Forbes udgiver hvert år en række prestigefulde lister, og det er bestemt ikke dumt at toppe den seneste. Her afslører Forbes nemlig hvilke skuespillerinder, der har tjent flest penge i løbet det seneste år.

Listens absolutte topscorer er 25-årige Jennifer Lawrence, der med en årsindkomst på hele 52 millioner dollar - det vil sige over 345 millioner danske kroner - ligger lunt på toppen. Der er altså næppe mangel på mad i "Hunger Games"-stjernens hjem.

Fra sin plads øverst på skamlen kan det næsten være svært at se ned til listens nummer to, som tjente 16,5 millioner dollar - svarende til 109 millioner kroner - mindre end Jennifer Lawrence. Her finder man den amerikanske skuespillerinde Scarlett Johansson, som kunne indkassere 35,5 millioner dollar, det vil sige over 235 millioner kroner.

Det komiske talent Melissa McCarthy har sneget sig helt op på en tredjeplads på Forbes' liste. Skuespillerinden kendt fra blandt andet "Bridesmaids" og "Spy" kunne prale med en indkomst sidste år på 23 millioner dollar - over 152 millioner kroner.

Listen er domineret af amerikanske skuespillerinder, og faktisk finder man kun én ikke-amerikaner blandt de bedst betalte skuespillerinder i verden. Det er den kinesiske og i Danmark relativt ukendte skuespillerinde og tv-vært Bingbing Fan, som med en indkomst på 21 millioner dollar sidste år - over 139 millioner kroner -  rammer listens fjerdeplads.

Se hele listen her

/ritzau/FOKUS