25 bilister taget i mobilsnak på motorvejen ved Odense

25 bilister blev i dag taget i at tale i mobiltelefon, mens de kørte bil, da færdselspolitiet havde kontrol ved motorvejsafkørsel 50, Hjallese ved Odense.

Politiet havde kontrol rettet mod trafikanters uopmærksomhed i trafikken og i løbet af halvanden time blev der skrevet 37 rapporter, oplyser Fyns Politi.

Ni bilister kørte for stærkt, en manglede kørekort, en kørte uden sele, en enkelt havde ikke orden i registreringen af køretøjet og som nævnt talte 25 bilister i mobiltelefon, mens de kørte bil.

Jørgen Andersen fra færdselspolitiet er overrasket over at der blev skrevet 37 rapporter:

-Der er desværre alt for mange trafikanter, der undervurderer faren ved at køre på motorvejen. Opfattelsen er, at man er mere sikker, idet vejen er lige, og man forventer ingen forhindringer. Det har den effekt, at trafikanterne øger hastigheden og begynder at lave andre ting i køretøjet som f.eks. håndholdt mobilsnak. Denne adfærd fjerner trafikanternes opmærksomhed på pludselig opstående situationer, og det giver en stærkt forhøjet risiko for alvorlige uheld på motorvejen, siger Jørgen Andersen.

Kampagnen fortsætter resten af ugen overalt på Fyn.

 

Dagens Gossip