2,5 mio. kroner til ny bæredygtig lethal i Gentofte

Lokale og Anlægsfonden står bag udviklingen af lethallen og støtter etableringen med 2,5 million kroner.

Lokale og Anlægsfonden tog i 2003 initiativ til introduktionen af den særlige idrætsfacilitet kaldet en lethal. En lethal bygger på et princip om mulighederne i en uopvarmet idrætshal uden omklædningsrum, som samtidig formår at udtrykke en stærk arkitektonisk kvalitet.

CO²-neutralt valg med træ som bærende materiale
Denne lethal er et CO²-neutralt valg med træ som det bærende materiale og med facader af transparent polycarbonat. Den ene facade vil kunne åbnes med hejseporte eller skydedøre, hvilket gør det muligt at skabe en nær sammenhæng mellem aktiviteterne inde i hallen og det, der sker udenfor hallen, hvor der er mulighed for en række forskellige aktiviteter og socialt ophold.

I Gentofte bliver lethallen målrettet og tilpasset streetkulturens aktiviteter - først og fremmest dem med hjul under fødderne. Men foruden skatere og BMX'ere, vil hallen også kunne bruges til for eksempel basketball.

I alt koster projektet 5 millioner kroner at opføre. Gentofte Kommune støtter med samme beløb som Lokale og Anlægsfonden - nemlig 2,5 millioner kroner.

Hans Toft, borgmester i Gentofte Kommune, er glad for at de unge, nu får endnu bedre rammer.

- Med lethallen bliver området et helt fantastisk sted for skatere, og det giver de selvorganiserede børn og unge helt unikke muligheder for at dyrke deres sport og få endnu bedre rammer også for socialt samvær, siger Hans Toft.

Dagens Gossip