25 personer omkom i flammerne ved egyptisk fabriksbrand

Mindst 25 mennesker er omkommet ved en voldsom brand, der tirsdag hærgede i en egyptisk møbelfabrik nord for hovedstaden Kairo, oplyser en embedsmand fra landets sundhedsministerium.

Yderligere 22 arbejdere blev ført til sygehus med brandsår eller røgforgiftning fra branden i al-Helw-fabrikken i udkanten af den egyptiske hovedstad, siger talsmand for ministeriet Hossam Abdel Ghaffer.

Sikkerhedsmyndighederne siger, at flammerne hærgede i den tre-etagers fabriksbygning og dens lager efter, at en gasflaske var eksploderet.

Det egyptiske indenrigsministerium sagde, at 23 brandkøretøjer var på stedet for at slukke branden.

Videooptagelser, der er lagt ud på sociale medier, viser, at tyk røg vælter op fra fabrikken, mens redningsfolk kæmper for at redde ofrene.

En anden brand tirsdag i et supermarked i nærheden af den egyptiske middelhavsby Alexandria sårede 12 personer, oplyser de egyptiske sikkerhedsmyndigheder.

Den slags ulykker er forholdsvis almindelige i Egypten som følge af mange bygningers faldefærdige tilstand, ligesom mange af dem ikke overholder de industrielle sikkerhedsforskrifter.

Seks personer blev dræbt og andre 22 såret, da en tekstilfarvefabrik som følge af dårlig konstruktion styrtede sammen i Kairo i september 2014.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip