26-årig kvinde jagtes efter tre rædselsdøgn i Frankrig

Skrevet af admin

10/01/2015

Mest læste i dag

Det har været tre rædselsfulde dage i Frankrig, hvor indbyggerne sørger over tabet af de 17 uskyldige personer, der er blevet dræbt i angrebene.

Men dramaet er ikke helt overstået endnu, for politiet jagter fortsat en 26-årig kvinde, som var kæreste med den 32-årige Amedy Coulibaly, der fredag dræbte fire personer og tog flere gidsler i et jødisk supermarked i Paris.

Hun eftersøges som medskyldig i drabet på den kvindelige politibetjent, der blev dræbt torsdag i Paris.

Statsadvokaten i byen nævnte sent fredag på et pressemøde ikke noget om, hvorvidt den 26-årige kvinde også skulle have befundet sig i supermarkedet, som flere medier har berettet.

Såvel Amedy Coulibaly som Cherif Kouachi, den ene af de to brødre, der mistænkes for massakren på Charlie Hebdo, talte med tv-stationen BMF-TV, inden de blev dræbt.

I interviewet hævdede Coulibaly, at aktionerne var koordinerede, at han angreb butikken, fordi den var jødisk og han havde tilknytning til Islamisk Stat.

Derimod sagde Cherif Kouachi, at han var finansieret og trænet af al-Qaeda i Yemen, der fredag også tog skylden for angrebet på Charlie Hebdo.

Ud over den 26-årige kvinde, mangler de franske myndigheder også svar på flere centrale spørgsmål: Hvordan kunne de tre mænd planlægge deres angreb og opbygge et stort våbenarsenal, uden at myndighederne opdagede det. Alle tre var i forvejen kendte af politiet.

Frankrigs premierminister, Manuel Valls, erkendte fredag aften ifølge AFP, at angrebene vidner om, at landets efterretningsvæsen "har fejlet".

Statsadvokat Francois Molins sagde på et pressemøde, at de tre gerningsmænd var tungt bevæbnede med blandt andet brandbomber, en raketkaster, to Kalashnikov-geværer, karabingeværer og automatpistoler.

På kroppen havde en af mændene en håndgranat, fortalte Molins, der også kunne fortælle, at der i supermarkedet blev fundet 15 "eksplosive stænger" og en detonator.

Natten til lørdag arbejder politiet fortsat i supermarkedet, beretter det svenske nyhedsbureau TT.

/ritzau/