26-årig om insulin-drab: Det varede hele natten

Skrevet af admin

25/06/2015

Dagens topnyheder

En nat i juni sidste år udspillede der sig et livsfarligt og langtrukkent drama i en lejlighed i Svendborg. Her forsøgte en nu 26-årig mand at dræbe sin kæreste med insulin.

Men det tog længere tid, end han havde troet, fortæller manden torsdag i Retten i Svendborg, hvor sagen om drabet på den 33-årige, gravide kvinde er begyndt.

- Jeg gik i panik over, at hun ikke døde, siger den 26-årige i retten.

Gennem omkring syv timer natten til den 7. juni 2014 gav han adskillige gange sin kæreste, som havde sukkersyge, for høje doser insulin.

Kvinden lå i sin seng og sov, men vågnede flere gange gennem natten, fortæller den tiltalte. Hans kæreste var gravid i 12. uge med parrets barn.

Flere gange fortrød manden sit forehavende og hentede frugt, havregryn, myslibarer og rugbrød til sin kæreste for at modvirke den høje mængde insulin i hendes blod.

- Jeg kan se, at hun lider, og jeg tænker, at det tager rigtig lang tid, siger den 26-årige.

- Jeg kommer frem til, at der ikke er nogen vej tilbage, siger manden, som herefter gav sin kæreste en portion insulin, der ifølge ham selv svarer til en uges dosis.

Kvinden var ikke ved bevidsthed, da den 26-årige besluttede at gøre en ende på hendes liv med en steakkniv tidligt om morgenen, fortæller han.

Med tre dybe knivstik - to i halsen og et over brystbenet - stak manden sin kæreste. Den 33-årige kvinde døde, og den tiltalte erkender at have dræbt hende.

- Det skulle ikke være foregået på den måde, siger manden i retten.

Han fortæller nøgternt, hvad der foregik på drabsnatten.

Den 26-årige er en høj, kraftigt bygget mand med kortklippet, lyst hår. Han er iklædt en sort Adidas-trøje, mørkegrønne bukser og træningssko.

I lejligheden var også kvindens to små børn, men de oplevede ikke drabet på deres mor, fortæller den 26-årige. De sov på deres egne værelser.

Anklagemyndigheden ønsker som udgangspunkt, at manden bliver idømt forvaring, der er en tidsubestemt straf.

/ritzau/