26-årig skal for dommer efter nazi-hærværk på asylcenter

En 26-årig mand, der mistænkes for at stå bag hærværk begået natten til torsdag mod Lyngbygård Asylcenter på Djursland, er fredag i grundlovsforhør ved Retten i Randers blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Politiet sigter manden, der er fra lokalområdet, for brandstiftelse.

Natten til torsdag blev der begået hærværk mod asylcentret. På centrets garageporte blev et nazisymbol spraymalet samt bogstaverne "DNSB", som står for Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

Der blev ligeledes sat ild til en minibus på centret, som huser omkring 120 asylsøgere.

På garageporten til asylcentret blev der desuden skrevet, at det var "første advarsel".

Den sigtede nægter sig skyldig. Ifølge dr.dk forklarede han, at han halvsov og så Krøniken på gerningstidspunktet.

Anklageren lagde i grundlovsforhøret vægt på, at politiet blandt andet har fundet benzindunke, handsker og sort spray på den 26-åriges bopæl.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har den 26-årige tætte forbindelser til det højreradikale miljø. Den sigtede angiver selv på Facebook, at han "arbejder ved Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse".

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den sigtede tidligere er dømt for både trusler, hærværk og forsøg på brandstiftelse, skriver dr.dk.

Det er tredje gang, at samme asylcenter er udsat for hærværk inden for et halvt års tid.

Første gang var i marts i år, og andet tilfælde var i juli.

Ifølge Århus Stiftstidende var der dengang blandt andet skrevet "Go home!". Desuden blev teksten "DNSB" også skrevet dengang. Bevægelsens telefonnummer optrådte også.

I marts lød beskeden "Asylcenter nej".

Centret er et multietnisk asylcenter under Røde Kors' asylafdeling - fortrinsvis for familier, hvor asylansøgere er indkvarteret, mens deres ansøgning om asyl i Danmark bliver behandlet, skriver Røde Kors.

/ritzau/

Dagens Gossip