26 personer anholdt efter ballade i gågade i Odense

Politiet gennemførte anholdelserne, efter vidner havde set flere personer køre gennem byen i en bilkortege bestående af fire biler, hvor man blandt andet kørte på gågaden Vestergade.

Vidnerne fortalte til politiet, at personer i bilerne svingede med våbenlignende genstande, mens de råbte, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Det er en retssag mod medlemmer af rockergruppen HA og støttegruppen AK81, der har medført spændinger i byen, oplyser politiet. Onsdag skulle flere personer bosiddende i Vollsmose således vidne i retten.

»Vi har selvfølgelig været opmærksomme på, at retssagen tidligere i dag kunne skabe visse spændinger i det kriminelle miljø, hvor vi jo er helt på det rene med, at der er visse grupperinger, der ikke er så glade for hinanden,« forklarer vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Politiet beslaglagde i forbindelse med anholdelserne to softguns, knojern, en kniv og to peberspray. Desuden beslaglagde man en mindre smule hash.

Fyns Politi anholdt 19 personer i forbindelse med de fire biler, der kørte på gågaden. Desuden blev syv personer anholdt i to andre biler.

Af hensyn til efterforskningen ønsker politiet ikke at oplyse, hvorvidt der er eventuelle relationer mellem de anholdte og HA/AK 81.

Dagens Gossip