27-årig idømmes psykiatrisk behandling for drab på søn

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

En 27-årig kvinde blev fredag idømt anbringelse på en psykiatrisk institution for drabet på sin fireårige søn.

Det var en enig domsmandsret ved Retten i Aarhus, der efter knap to timers votering nåede frem til afgørelsen.

Der er ikke fastsat nogen længstetid for foranstaltningen, der bruges over for personer, som var psykisk syge, da forbrydelsen fandt sted.

Den 27-årige kvinde, der er rumænsk statsborger, slipper for at blive udvist, sådan som anklager Dorthe Lysgaard ellers havde krævet.

- Det hænger sammen med den tid, den tiltalte har opholdt sig i Danmark. At hun er kommet hertil som barn og har haft sin opvækst og uddannelse i Danmark, lyder det i dommens begrundelse.

Kvinden har boet i Danmark, siden hun var fire år gammel, og hun har fortsat en tæt tilknytning til sin søster.

Den dømte modtager dommen, som derfor ikke bliver anket til højere instans.

Den 27-årige erkendte tidligere på dagen, at hun kvalte sit barn natten til 10. december sidste år i en lejlighed i Aarhus.

Det gjorde hun, fordi hun ikke kunne overskue, hvordan hun skulle kunne give sit barn en tålelig tilværelse, forklarede hun.

- Jeg tænkte, at han har ikke nogen far, og han har en mor, der ikke er rask. Jeg ville ikke have, at han skulle vokse op og have det så svært som mig, sagde kvinden, mens hun kæmpede en kamp for at holde tårerne tilbage.

Kvinden er diagnosticeret med en personlighedsforstyrrelse, og eksperter fra Retslægerådet indstillede til retten, at hun skulle idømmes en behandlingsdom.

Den 27-årige flygtede til Danmark sammen med sin familie, da hun var fire år gammel. Men det blev en opvækst præget af svigt og psykisk sygdom hos moren.

I 2011 fødte hun sin søn, men faren var forsvundet ud af forholdet, nærmest inden barnet kom til verden.

Det stod hurtigt klart, at kvinden ikke magtede at tage vare på sønnen.

Da drengen var blot 11 måneder gammel, forsøgte moren at drukne ham, og det førte til, at drengen blev netværksanbragt hos kvindens søster.

På overfladen så det sidste år ud til, at kvindens mentale tilstand var i bedring, og det betød, at der blev åbnet for mere samvær med drengen.

Men 10. december - efter at hun havde indtaget alkohol - mistede hun grebet om sig selv og besluttede sig for at gøre det af med drengen.

Hun kvalte ham med en pude, mens hendes kæreste, der ikke er barnets biologiske far, sad i et tilstødende værelse og var optaget af en telefonsamtale via computeren.

Næste morgen tog kvinden toget mod København. Men i Odense valgte hun at stige ud og meldte sig selv til politiet.

/ritzau/