27-årig mand går amok med kniv og hammer på flere adresser: To fløjet til Rigshospitalet

En 27-årig mand gik torsdag eftermiddag amok med kniv og hammer på flere adresser i Nordsjælland.

Blandt andet er to mænd så slemt tilredt, at de er fløjet til behandling på Rigshospitalets Traumecenter. Den formodede gerningsmand er anholdt, oplyser vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi.

Den første episode blev anmeldt klokken 14.52. På en adresse i Fredensborg havde den 27-årige tilsyneladende overfaldet tre mænd med kniv.

- De er blevet slået og stukket, siger vagtchefen.

Det er to af dem, der efterfølgende er blevet fløjet til behandling i København. Den tredje er indlagt til behandling på sygehuset i Hillerød.

Blot et minut efter den første anmeldelse indløb der endnu et opkald til alarmcentralen.

Denne gang skulle den anholdte have angrebet en person med hammer et andet sted i Fredensborg.

- Her har den forurettede fået nogle mindre skader, og den pågældendes bil er blevet stjålet, siger Palle Jørgensen.

Klokken 15.27 fik alarmcentralen en tredje anmeldelse. Nu skulle den 27-årige have overfaldet en kvinde i landsbyen Uvelse. Igen var gerningsvåbnet en hammer.

- Hun har også fået stjålet sin bil. Til gengæld har han efterladt den første bil, der blev stjålet i Fredensborg, siger Palle Jørgensen.

Omkring klokken 16 fik et par betjente øje på kvindens bil og havde held til at anholde den mistænkte mellem Farum og Lynge.

- Han kørte ganske hasarderet, og så kørte han galt og trillede rundt med bilen, siger vagtchefen.

Umiddelbart vurderer politiet, at den anholdte enten var påvirket af stoffer, eller at han var psykotisk. Ingen af de implicerede har bande- eller rockerrelationer, understreger vagtchefen.

Først på aftenen ved politiet ikke nøjagtig, hvor alvorlige de forurettedes skader er. Således kan det ifølge vagtchefen ikke udelukkes, at mændene, der er fløjet til Rigshospitalet, er i livsfare.

/ritzau/

Dagens Gossip