27-årig ville dræbe sin ekskone med en køkkenkniv

En 27-årig mand er tirsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt seks og et halvt års fængsel samt udvisning for bestandigt for blandt andet drabsforsøg på sin ekskone og vold mod hendes søster.

Han ankede straks dommen til Vestre Landsret.

Den 21. september sidste år opsøgte Dalal Mohamed Hashi sin 22-årige ekskone i hendes lejlighed på Peter Fabers Vej i Aarhus. Her skubbede han hende ned ad trapperne i opgangen, hvorefter han stak hende adskillige gange i ansigtet og på kroppen med en kniv.

Flere af knivstikkene var alvorlige. Et af dem punkterede ekskonens venstre lunge, og hun var i overhængende livsfare.

Da ekskonens 18-årige søster forsøgte at komme hende til undsætning, blev hun også stukket med kniven.

Under den voldsomme tumult lykkedes det den 22-årige kvinde at sparke sig fri af sin eksmand, som derefter valgte at stikke af. Han blev dog kort efter anholdt i området.

Foruden drabsforsøg og vold blev Hashi dømt for at stikke af, mens han var varetægtsfængslet.

I november var han indlagt på sygehus for at få foretaget en øjenoperation, men så sit snit til at flygte gennem et vindue.

Selv om anklager Dorthe Lysgaard fra Østjyllands Politi i retten lagde op til, at Hashi skulle idømmes mellem syv og syv og et halvt års fængsel, er hun godt tilfreds med dommen.

- Henset til den meget grove kriminalitet fandt retten, at domfældte tillige skulle udvises på trods af hans familiære tilknytning til Danmark, og jeg er meget tilfreds med dommen, udtaler hun.

/ritzau/

Dagens Gossip