27 dræbt og 350 såret efter angreb mod moskéer i Tripoli

»Indtil nu har vi 27 martyrer og 358 sårede på hospitalet,« fortæller han.

Ifølge Al Jazeera var eksplosionerne rettet mod to moskéer i byen, og de ramte, netop som fredagsbønnen nærmede sig sin afslutning og moskéerne var fyldt med tilbedere.

Den første bombe gik af i nærheden af ??al-Taqwa-moskéen ved byens Abu Ali-torv og tæt på den afgående premierminister, Najib Mikatis, hjem. Hans kontor oplyser dog til AFP, at premierministeren ikke befinder sig i Tripoli.

Den anden bombe gik af få minutter efter udenfor al-Salam-moskéen i området Mina i det centrale Tripoli.

Ambulancer hastede ifølge vidner til stedet, der var dækket af tunge, sorte røgskyer, og TV-optagelser viser biler i brand og folk, der løber panikslagne gennem gaderne.

»Tripoli er en ustabil by i Libanon. Byen har i løbet af det seneste år været vidne til sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den syriske regering samt libanesiske fraktioner,« fortæller Al Jazeeras udsendte i Libanon Zeina Khodr.

Hun forklarer, at det nye angreb er betydningsfuldt, da det blandt andet var målrettet en sunnimuslimsk moské i en tid med skærpede sekteriske spændinger i Libanon. Og angrebene kommer blot en uge efter, at en voldsom eksplosion ramte et shiamuslimsk kvarter i Tripoli.

Sidste fredag dræbte en selvmordsbomber 27 mennesker i Beirut, som er en højborg for den libanesiske shiamuslimske bevægelse Hizbollah, der kæmper sammen Assads styrker.

Dagens Gossip