27 personer er sigtet i milliard-skattesvindel i 15 lande

Flere europæiske landes politi har i alt sigtet 27 personer i en stor sag om svindel med moms for 320 millioner euro - knap 2,4 milliarder kroner.

Det oplyser den europæiske anklagemyndighed Eurojust torsdag aften.

Bagmændene har anvendt en "sofistikeret karrusel-ordning" på kryds og tværs af flere lande til at snyde skattemyndighederne, fremgår det af meddelelsen fra Eurojust.

Mindst 49 ransagninger fandt sted i 15 europæiske lande herunder Danmark, Sverige Belgien, Holland, Storbritannien, Tjekkiet, Tyskland, Spanien og Frankrig, lyder det fra Eurojust.

Der er ingen oplysninger om, hvordan svindlen fordeler sig på de involverede lande. Hvor mange danskere, der er sigtet i sagen, oplyses ikke. Men der er ifølge meddelelsen foretaget afhøringer af "vidner og sigtede" i Danmark.

Tysk, hollandsk og polsk politi koordinerede aktionen sammen med andre europæiske lande.

- Denne fælles aktion, kaldet Operation Vertigo 3, er del af en storstilet efterforskning af organiseret momssvig, lyder det fra agenturet, som er placeret i hollandske Haag.

Ifølge agenturet har netværket af svindlere undgået at betale skat gennem en sofistikeret ordning, hvor de ikke har opgjort den korrekte moms.

- "Stærkt samarbejde mellem alle medlemslande fra de tidlige stadier af denne efterforskning" har hjulpet med at identificere de vigtigste svindlere og sikre "effektive, målrettede tiltag på tværs af landegrænser", hedder det i meddelelsen fra Eurojust.

Det er tredje gang i år, at europæisk politi slår til mod grænseoverskridende momssvindel.

I marts blev et kriminelt netværk grebet i at have snydt myndighederne for 150 millioner euro i moms.

Fire måneder senere blev 14 formodede bagmænd i en tilsvarende sag anholdt. De havde angiveligt svindlet for 300 millioner euro.

/ritzau/

Dagens Gossip