27.000 kan opholde sig i Norge under falsk identitet

Op mod 27.000 udlændinge kan potentielt opholde sig i Norge under falsk identitet.

Det oplyser det nationale id-center, der er et organ, som bistår den norske udlændingestyrelse med identitetskontrol.

Centeret har under et pilotprojekt benyttet sig af computerstyret ansigtsgenkendelse i den norske udlændingestyrelses database.

Her lykkedes det at finde 106 identiteter, der er blevet benyttet af flere forskellige personer. Men det kan også dreje sig om personer, der har opholdt sig i Norge under flere identiteter.

- Overført på hele databasen kan det betyde, at så mange som 27.000 personer, der har været eller er i Norge, er registreret med flere eller fejlagtige identiteter, siger lederen for det nationale id-center, Frøy Løvåsdal, til NRK.

- En person kan være kriminel på én identitet, få studielån på en anden og offentlig bistand på en tredje. Det er vigtigt, at vi ved, hvem som opholder sig i Norge, siger hun.

Det norske arbejds- og velfærdsdirektorat anmeldte sidste år 18 personer for svindel til seks millioner kroner.

- Det er vanskeligt at anslå, hvor meget falske identiteter koster det norske samfund. Men 27.000 falske identiteter er et urovækkende højt tal, siger Magne Fladby, der er sektionsleder i direktoratet.

Det nationale id-center mener, at ambassader og norsk politi i højere grad bør anvende teknologi til ansigtsgenkendelse. Det fungerer bedre end fingeraftryk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip