28-årig fængslet for Café Louise-drab

En 28-årig dansk mand med palæstinensisk baggrund er varetægtsfængslet i 24 dage fredag middag ved Dommervagten i København for drabet på den 38-årige William Queshie fra Ghana og fire drabsforsøg ved Café Louise på Nørrebro sidste år.

Den 28-årige mand blev torsdag hentet til Danmark fra Libanon af Københavns Politi, da han ifølge politiet flygtede ud af landet kort tid efter drabet.

Selv nægter den allerede tiltalte i sagen sig skyldig i anklagerne, og han valgte at kære varetægtsfængslingen, oplyser den tiltaltes advokat, Anders Rohde, i Dommervagten fredag middag.

- Min klient nægter sig skyldig, og han ønsker ikke at udtale sig i dag, sagde Anders Rohde i Dommervagten.

Det var et slagsmål, som udviklede sig på morgenværtshuset Café Louise 15. september sidste år og bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. William Queshie blev dræbt af knivstik, og fem andre blev stukket, men var uden for livsfare.

Op mod 50 vidner så slagsmålet på Café Louise, hvor der både blev brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

Den efterlyste for drabet blev anholdt i Libanon 15. januar, da han havde kontakt med myndighederne. Den 28-årige mand er dansk statsborger af palæstinensisk afstamning. Politiet mener, at han flygtede ud af landet kort tid efter drabet.

To mænd på 27 og 31 år - hvoraf den ene er den udleveredes bror - er allerede tiltalt i sagen, men hvad de rent faktisk er tiltalt for, er endnu ikke oplyst. De har dog kun været sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg.

Politiet har tidligere vurderet, at de har en "god sag" mod den 28-årige, som menes at have en central rolle i drabet på den 38-årige William Queshie.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at politiet har en overvågningsvideo, som viser de mange drabsforsøg og selve drabet.

Forsvareren for den 28-årige undgik dog, at videoen blev vist ved grundlovsforhøret, og senioranklager Helle Sørensen må nøjes med en beskrivelse af videoen og stillbilleder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip