28 kræftpatienter har fået for meget kemoterapi

28 kræftpatienter er blevet behandlet med for meget kemoterapi på Aarhus Universitetshospital.

Tre kan være døde af overmedicineringen, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Patienterne led af prostatakræft og blev i 2012 og 2013 behandlet med stoffet cabazitaxel i doser, der har været 16-21 procent større end ordineret. Det kan have givet patienterne kraftigere bivirkninger i forbindelse med kemoterapien.

- Det er en meget kritisk situation, som selvfølgelig er helt uacceptabel for dem, det er gået ud over, siger direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

Hospitalet sendte onsdag breve til patienter og til pårørende til dem, der er døde, hvor de fortæller om fejlen.

Patienterne bliver tilbudt en samtale på Aarhus Universitetshospital om fejlen og behandlingsforløbet. De er samtidig orienteret om, at de kan søge om erstatning hos Patientforsikringen, lyder det.

Hospitalsapoteket Aarhus blev opmærksom på overdoseringen 4. november sidste år.

Fejlen blev rettet samme dag, og siden er der blevet arbejdet med at afdække forløbet, omfanget og konsekvenserne, så man kunne give patienterne og omverdenen et rimelig klart billede af, hvad der er sket.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at flere af patienterne har fået bivirkninger, som kan skyldes den højere koncentration af kemoterapi. Tre af disse patienter er døde i forløbet, og det kan ikke udelukkes, at overdoseringen har spillet en rolle, skriver Region Midtjylland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip