28 procent af briterne er i tvivl forud for EU-valg

Skrevet af admin

20/04/2016

Mest læste i dag

Godt to måneder før de britiske vælgere torsdag den 23. juni skal tage stilling til, om de ønsker at blive i EU eller ej, er 28 procent stadig i tvivl. Det viser en ny måling fra målingsinstituttet TNS ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig siger 38 procent, at de ønsker, at Storbritannien skal forblive medlem af EU, mens 34 procent ønsker et britisk farvel til EU - det såkaldte brexit.

En anden måling offentliggjort af TNS onsdag viser, at andre EU-borgere er mere bekymrede for et brexit end briterne selv.

Undersøgelsen har taget pulsen i fem europæiske lande og viser ifølge nyhedsbureauet AFP, at 78 procent af tyskerne, godt to tredjedele af spanierne og næsten seks ud af ti franskmænd helst ser, at Storbritannien bliver i EU.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har forhandlet med Den Europæiske Union om at ændre landets forhold til EU, således at briterne kan få mere selvbestemmelse, og migranters ret til sociale ydelser i Storbritannien begrænses.

Cameron ønsker at blive i unionen, men andre profilerede politikere fra hans regering ønsker at forlade EU.

Hvis briterne stemmer for et brexit, kan det sende EU ud i en ny krise og blive et emne, der vil fylde meget på dagsordenen ved EU-topmøderne i det efterfølgende år, skriver Reuters.

Ifølge en rapport fra Det Britiske Industriforbund (CBI) vil et britisk farvel til EU komme til at koste briterne op mod 957 milliarder kroner. Samtidig vil briterne miste 950.000 arbejdspladser i de kommende fire år, hedder det i rapporten.

/ritzau/