2873 har anmeldt en skade efter stormflod i december

Skrevet af admin

11/02/2014

Mest læste i dag

Stormen Bodil, der raserede Danmark i december, resulterede i stormflod.

Og efter fristen for at anmelde en skade forårsaget af de forhøjede vandstande, der fulgte efter stormen 5.-6. december, udløb natten til tirsdag, har Stormrådet registret 2873 anmeldelser.

Det oplyser Stormrådet til Ritzau.

Men der kan komme flere anmeldelser til. For Stormrådet samler anmeldelser fra de forskellige forsikringsselskaber, som danskere med ødelagte hjem har anmeldt en skade til. Og der kan komme flere fra selskaberne.

LÆS OGSÅ: FAKTA: Se hvad man kan få i erstatning

Stormen Bodil var skyld i en stormflod i store dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et ekstremt niveau. Det kaldes stormflod, når en storm har blæst vandmasser ind over land.

10. december sidste år afgjorde Stormrådet, at der var tale om stormflod i store dele af Danmark. Og 19. december udvidede rådet det område, der var blevet ramt af stormflod.

Da stormen indtraf, var der over 250 millioner kroner i stormflodspuljen. Hvis det ikke slår til, kan puljen få tildelt yderligere 200 millioner kroner i lån af staten, så den samlede sum kommer op på knap en halv milliard kroner.

Stormrådets sekretariatschef, Mogens Hansen, har tidligere anslået, at det bliver den store pulje, der bliver brug for.

Stormfloden efter Bodil var ifølge DMI historisk. Og tre steder - ved Isefjorden, Roskilde Fjord og Thorsminde ved Nissum Fjord - blev stormfloden betegnet som 100 års hændelser, fordi det statistisk set ikke er set værre i 100 år.

/ritzau/