29 unge undgår tiltale for brandattentat mod Bandidos

29 unge, som politiet har mistænkt for at stå bag et brandattentat mod et tilholdssted for unge med sympatier for Bandidos i Frederikssund, skal ikke igennem en retssag.

Nordsjællands Politi har valgt at droppe sigtelsen, fordi de ikke kan bevise, hvem der startede branden, og om de unge havde aftalt et attentatet på forhånd, oplyser senioranklager Kenn Jørgensen.

- Det har ikke været muligt at finde ud af, hvem der har stukket ild på ejendommen, og vi har ikke kunnet tiltale dem i forening, fordi det vil kræve, at man kan bevise, at de havde en forudgående aftale om at sætte ild, siger Kenn Jørgensen til Ritzau.

- Men det er der ikke noget grundlag for, og alle de sigtede i sagen har nægtet overhovedet at have været til stede, siger han.

I kølvandet på den påsatte brand i Frederikssund mod et tilholdssted for unge med sympatier for Bandidos blev i alt 34 personer varetægtsfængslet i forbindelse med branden. 29 unge formodede bandemedlemmer, og fem med tilknytning til Bandidos.

- Det er det største antal varetægtsfængslede, vi nogensinde har haft i en enkelt sag hos Nordsjællands Politi, sagde politiinspektør Michael Hellensberg til Ritzau, dengang.

Teknikere fandt klare beviser for, at der blev sat ild til bygningen på Falkenborgvej natten til 12. juni i år.

Politiets sigtelse drejede sig om forsøg på mordbrand, fordi brandstifterne ifølge politiet ikke kunne vide, at der ikke var personer til stede i bygningen, som blandt andet rummer en dartklub.

I alt blev 29 unge - blandt andet fra området ved Heimdalsvej - sigtet for den alvorlige forbrydelse vendt mod unge med sympatier for eller relationer til Bandidos.

- Nogle kommer fra forskellige bandegrupperinger på Sjælland, sagde politiinspektør Michael Hellensberg.

Det skyldes de lokale unges personlige netværk via familier og kammeratskaber - og altså ikke, at bander som sådan er rykket ud, lød politiets vurdering.

Desuden blev fem fra rocker-lejren også sendt bag tremmer. Denne gruppe blev anholdt onsdag ved middagstid nær svømmehallen i Frederikssund i en bil med blandt andet slagvåben.

- De sigtes for forsøg på at udføre et hævntogt, sagde Michael Hellensberg.

En af de unge har nu søgt om erstatning for varetægtsfængslingen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip