3-årig drengs ben kløede under familietur i IKEA: 72 timer senere fik han begge ben amputeret

Tre-årige Romeo Hadley var med sin adoptivmor på shoppetur hos den svenske møbelgigants butik i Cardiff, da han begyndte at jamre sig over kløe på benene. 

Den walliske dreng forklarede, at han ikke længere kunne gå, hvilket fik hans adoptiv mor, 43-årige Katie Hadley, til at kigge nærmere på drengens bentøj.

Hun fik øje på en række blå mærker på drengens krop, hvilket straks fik hende til at frygte, at drengen var blevet ramt af af meningitis.

De skyndte sig derfor hen på hospitalet, hvor lægerne slog fast, at drengen led af en sjælden hudlidelse ved navn purpura fulminans – en dødelig sygdom, der får kroppens små blodkar til at størkne i huden.

Læs også: Model får amputeret sit ene ben - blev forgiftet af en tampon

Lægerne måtte derfor hurtigt have Romeo Hadley på operationsbordet, og de advarede adoptivforældrene om, at chancerne for at han ville overleve var små.

Men lille Romeo Hadley ville ikke give op. 

- Vi fik at vide af lægerne, at han var en stærk dreng. Det var hjerteskærende. Vi holdt vagt ved hans sengefod, hvor vi bad for, at han ville klare det, siger en sygeplejerske ved navn Katie til engelske mirror.

Drengen overlevede operationen, men lægerne kunne ikke redde hans små ben.

To dage senere måtte de amputere begge hans ben i en 10 timer lang operation.

Bagefter var det Katie Hadley tunge opgave at forklare drengen, at lægerne havde fjernet begge hans ben.

- Han var en lille vild fodboldreng, der altid løb rundt og lavede ballade, så vi var bekymret for hans reaktion, siger Katie Hadley.

Romeo Hadley blev stille, da han fik nyheden om de amputerede ben at vide. Efter en lille pause sagde han, at han nu ikke længere kunne have sine favoritsko på længere.

- Og så smilede han og forklarede mig, at han i det mindste ikke behøvede at få klippet sine tånegle længere. Det har han altid hadet. Han holdt os alle ovenpå – ikke omvendt, siger Katie Hadley.

Den viljestærke dreng måtte tilbringe et halvt år på hospitalet i forbindelse med den alvorlige sygdom.

Her gennemgik han i alt 36 operationer, men i sidste uge var dagen så kommet, hvor han langt om længe kunne komme hjem.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip