3-årig pige fik lilla mærker på benene - nu advarer moderen om disse symptomer

Skrevet af Ane Sørensen

25/06/2016

Mest læste i dag

Meningitis var tæt på at koste treårige Jazmyn Parkyn livet. Nu kæmper hendes forældre for at få de australske myndigheder til at dække omkostningerne ved vaccination mod sygdommen.

Jazmyns forældre Sarah og Aaron Parkyn var ikke umiddelbart bekymrede, da datteren pludselig blev syg med høj temperatur og feber sidste sommer. Hendes ældre søstre havde netop haft influenza, så de regnede med, hun var blevet smittet af dem.

Det skriver SF Globe.

Læs mere: Hurtig handling kan redde liv: Sådan spotter du symptomerne på meningitis hos børn

Men næste morgen lagde Sarah mærke til, at datterens ben havde fået et udslæt og virkede let irriterede. Derfor tog hun Jazmyn med til læge, for at få hende undersøgt.

Lægen fandt et par små pletter på Jazmyns krop og besluttede sig for at sende hende på sygehuset, for at blive undersøgt nærmere. Få timer senere måtte Jazmyn indlægges på intensiv, fordi sygdommen tog så meget fart. Lilla udslæt spredte sig ud over hendes arme og ben.

Jazmyn var indlagt i fire uger, før hun endelig var rask nok til at komme hjem igen. Den lettede mor hævder, at det var hendes intuition og den handlekraftige læge, der reddede datterens liv.

Læs mere: 2-årig pige har sorte fingre, da moren henter hende i dagplejen - grunden vil få dig til at gyse

Nu har forældrene startet en underskriftsindsamling, fordi de håber, at myndighederne fremover vil dække omkostningerne ved at få børn vaccineret mod sygdommen. 

I Danmark er meningitis en del af Sundhedsstyrelsens børnevaccinationsprogram.

Symptomer på meningitis:

Bleg hud

Døsig

Konfus

Hovedpine

Hurtig vejrtrækning

Kolde hænder og fødder med høj feber

Lysfølsomhed

Nakkestivhed

Smerter i led

Udslæt

Kilde: Meningitisforeningen

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: