3 gode grunde: Derfor sover mænd efter sex

Sammen med den erotiske webshop Sinful, har vi sat os for at forklare, hvorfor mænd meget gerne vil sove efter en omgang hed lagengymnastik - og hvorfor det også er helt okay.

Meget tyder nemlig på, at mænd ikke selv kan gøre for, at de pludselig bliver meget, meget trætte efter de har præsteret i sengen.

Vi giver dig 3 gode grunde til, at mænd gerne må sove efter sex

1. Videnskaben har talt

Ifølge læge og specialist i søvnadfærd hos mænd, W. Christopher Winter, er der en meget klar grund til, at mænd bliver trætte lige efter sex med sin partner.

Årsagen til trætheden skal nemlig findes i hormonet prolaktin.

Prolaktin bliver frigivet i mandens hjerne ved seksuel tilfredsstillelse og orgasme. Her undertrykker prolaktin mængden af dopamin, som holder os vågne, og dertil har du grunden til at mænd falder i søvn meget hurtigt efter hed elskov.

Som en ekstra ting, stiger mængden af oxytocin og melatonin også. Og sammen med prolaktin, har du en cocktail, som gør mænd trætte.

Den mandlige hjerne er altså designet til at lukke ned lige efter sex.

2. Mænd har bare mindre ”kæle-hormon”

Dette er videnskabeligt bevist. Igen.

Af ganske naturlige årsager, har mænd et langt højere niveau af testosteron i kroppen end kvinder.  Men hvad de ikke har meget af sammenlignet med kvinder, er hormonet oxytocin.

Oxytocin er kendt for at være et ”kæle-hormon”. Og da kvinder har meget af dette hormon, vil de altså kæle og nusse meget i forhold til mænd.

3. Mænd og kvinder er ganske enkelt forskellige

Hvis vi parkerer videnskaben lidt, er der en tredje grund til, at du skal lade din mand sove efter en omgang sex.

Mænd og kvinder er ganske enkelt forskellige.

Ligesom kvinder ofte ønsker mere forspil og kærlige berøringer, ønsker mænd nogle gange fred og ro.

Alene af den grund, kan det godt blive et problem at ændre på den situation, at din mand falder i søvn lige efter jeres sveddryppende forestilling derhjemme.

Sådan får du mere ud af jeres sexliv, når din mand er vågen

Det bliver svært at ændre på det faktum, at mænd gerne vil sove efter sex.

Men det betyder ikke, at der ikke kan komme mere gang i elskoven, når den står på.

Ifølge stifter af Sinful, Mathilde Mackowski, er der et utal af muligheder for at få super god og nydelsesfuld sex, når begge parter er i ”stødet” til det:

”Rigtig mange par har en masse ud af at bruge fantasien, når der skal mere gang i akten derhjemme. Her kan jeg anbefale et Lovetoy sæt, som indeholder en masse til at sætte fantasien fri. Og så kan det endda være, at det hele holder lidt længere” forklarer Mathilde Mackowski.

Måske handler det derfor ikke om at holde din mand vågen efter sex, men rent faktisk om at nyde sexlivet, når I begge er vågne?

Og til slut giver Mathilde Mackowski et personligt fif til de kvinder, som gerne vil have mere, når manden sover:

”Det er helt naturligt at vi kvinder kan flere gange, hvorimod manden netop bliver døsig efter sit klimaks. Sørg derfor for at have en god vibrator liggende ved sengen, måske den kendte ”Rabbit”, som næsten alle kvinder har succes med at bruge”.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip