3 minutters Tetris hjælper slankekuren

Når man er på slankekur, kan gamle vaner med fx at spise noget lækkert om eftermiddagen eller aftenen være nogle af de hårdeste at komme ud af. Men nu har et forskerhold slået fast, at Tetris kan være løsningen. Det skriver Dailymail.co.uk.

Hop med på 5:2 kuren, som alle taler om. Se mere på Femina.dk

Det er forskere ved Plymouth University, der har opdaget, at netop spillet Tetris distraherer folks hjerner så tilpas meget, at de efterfølgende glemmer, at de havde en trang til fx at spise.

Det kræver kun få minutters spil
I undersøgelsen skulle den ene gruppe deltagere spille Tetris i tre minutter, og det reducerede trangen til at spise noget med 24 procent i forhold til den gruppe deltagere, der blot sad og ventede på, at et spil skulle komme i gang.

Tjek, hvilke fire drikke du gerne må indtage på din slankekur, på Femina.dk

- Situationer, hvor du har en trang, varer normalt kun få minutter, og på den tid kan du nå at visualisere, hvad du har lyst til, og hvilken tilfredsstillelse du vil opnå. Men ofte så betyder disse følelser, at vi giver efter og spiser noget, vi netop prøver at undgå. Ved at spille Tetris blot i kort til, så forhindrer du din hjerne i at skabe de fristende billeder, og uden dem forsvinder din trang igen, siger Jackie Andrade, der er professor ved Plymouth University.  

Forskerholdet mener, at de har fundet en hurtig og enkel løsning, hvis du har problemer med at holde dig til en plan i forbindelse med en slankekur. Men metoden vil også kunne bruges, hvis du fx forsøger at stoppe med at ryge eller måske endda skal skære ned på dit alkoholforbrug.

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Dagens Gossip