3 skræmmende grunde til du IKKE skal barbere din bikinilinje

Sommeren kommer nærmere, og inden længe skal bikinien luftes på stranden eller i parken eller poolen. Og det faktum er for mange kvinder lige med intimbarbering.

Men der er god grund til at stoppe op og tænke sig om, inden man giver skridtet en grundig omgang med barberskum og skraber. For nok ser det måske bedre ud at være hårfri i bikiniunderdelsområdet, men der er risiko for, at man støder ind i kedelige problemer undervejs.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

Amerikanske AsapSCIENCE har kigget nærmere på fordele og ulemper ved at fjerne hår dernede.

Konklusionen lyder, at der er tre uhyggelig gode grunde til at holde op med at intimbarbere sig:

 

Læs ogsåNy forskning: Så ofte skal du gå i bad

1. Kløe, udslæt og indgroede hår. Hele 75 procent af dem, der fjerner hår i og ved skridtet oplever, at deres kønsdele og huden i nærheden klør, mens 40 procent døjer med udslæt. Derudover kommer de genstridige indgroede hår, som kan ende med at skulle fjernes hos lægen.

2. Spredning af sexsygdomme. Når man fjerner hårene kan det give små hudafskrabninger, der gør det nemmere at blive smittet med seksuelt overførte sygdomme. Skræmmende nok er der sammenhæng mellem intimbarbering og stigning i gonorré, klamydia og HPV-infektioner.   

Læs også: 4 ting alle kvinder med g-streng på bør vide

3. Skader på kønsdele. Amerikanske skadester indberetter en del blodige kønsdele, der er blevet skamferet af skrabere i forsøget på at blive hårfri.

Har du brug for flere grunde til at lade kønshåret gro, så se AsapSCIENCE’s video:

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip