3 ting alle kvinder bør gøre efter sex

Huffingtonpost har talt med to eksperter, som fortæller, hvad man skal lægge mærke til efter sex.

1. Gå på toilettet – men kun hvis du rent faktisk skal tisse

Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at gå på toilettet lige efter sex for at undgå en urinvejsinfektion. Men det er ifølge Lauren Streicher, der er klinisk lektor i obstetrik og gynækologi ved Northwestern Universitys Feinberg School of Medicine, en myte.
Ingen store undersøgelser har nemlig kunne påvise, at det har nogle beskyttende fordele. Så hvis du ikke behøver at tisse lige efter samleje, er der ikke nogen grund til at skynde sig ud på toilettet.

2. Reflekter over, hvad der lige skete – først i dit hoved og derefter sig det højt

Efter sex, kan det være en god idé lige at reflektere over, hvad det er, man lige har haft gang i. Afspil begivenhederne tilbage i dit hoved fra start til slut. Hvis det var god sex, så  tænke over, hvad der præcist gjorde det så godt. Fortæl derefter din partner, hvilken berøring og stillinger, du elskede. Det er, ifølge Kristen Carpenter ph.d. og assisterende klinisk professor i psykiatri, psykologi, obstetrik og gynækologi, bedst at gøre det lige bagefter, da det kan føles akavet at bringe det op ud af det blå senere.
Men har man noget man er utilfreds med, kan det gavne lige at tygge på det og tage en eventuel samtale om det senere.

Læs også:Så mange gange om ugen skal du have sex

3. Læg mærke til om du oplever smerter under sex

Nogle gange mærker man smertet under sex. Ifølge Lauren Streicher er de to primære gener, man en gang imellem kan opleve under sex. Det ene er smerter, hvis man er for tør i skeden. Men man kan også opleve en dybere smerte, der kan være forårsaget af forstoppelse, muskelkrampe eller hvis din partner rammer en af dine æggestokke (som er mere sandsynligt, hvis du ægløsning , da den midlertidigt øger størrelsen på æggestokkene). Hvis det sker ofte, bør du tale med din læge, da det kan være et tegn på et mere alvorligt problem.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip