30 asylansøgere amok på rådhus: Personalet måtte barrikadere sig

Torsdag eftermiddag gik en gruppe af 20-30 tjetjenske asylsøgere amok på Thisted Rådhus, hvor de gestikulerede og råbte ad personalet, der følte sig utrygge og søgte tilflugt bag låste døre.

Personalet tilkaldte hurtigt politiet, der mødte talstærkt frem til rådhuset, hvor episoden fik Borgerservice til at lukke.

- Personalet var meget utrygge og følte sig truet. Borgerservice måtte lukke ned en times tid, mens det stod på, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen, til BT.

Læs også: 33 pas stjålet fra Borgerservicecenter: "Det er sådan noget, der bare ikke må ske"

Baggrunden for urolighederne skulle være, at Thisted Kommune havde indkaldt en tjetjensk kvinde til samtale, da de tvivlede på, om hun var egnet til at tage vare på sit barn.

Den store gruppe af tjetjenere var mødt op for at vise deres utilfredshed med indkaldelsen af kvinden, der grædende stod uden for rådhuset, hvor politiet forsøgte at kommunikere med hende.

Uroen varede i en times tid, og efterfølgende holdt politiet vagt ude foran indgangen til rådhuset, mens patruljevogne kørte rundt i området.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

Dagens Gossip