30 oprørere dræbt ved luftangreb i Somalia

Kenya siger, at mindst 30 oprørere fra Somalias oprørsgruppe al-Shabab er blevet dræbt ved et luftangreb på en træningslejr, som militsen har i Somalia.

Det kenyanske militær siger, at angrebet fandt sted sent torsdag og var rettet mod en Shebablejr i Garbarahey i Gedo regionen - omkring 600 kilometer nordvest for hovedstaden Mogadishu og tæt på grænsen til Kenya og Etiopien.

Snesevis af oprører blev såret ved angrebet, siger militæret.

- Kampfly fra Kenyas forsvar angreb en Al Shebab camp, mens et møde fandt sted, siger en højtstående talsmand for militæret.

- De første rapporter tyder på, at over 30 Al Shebab militante blev dræbt - deriblandt flere centrale ledere.

- Vi har endnu ikke fået fastslået deres identitet, men der er helt afgjort meget højtstående ledere fra den militante gruppe blandt de dræbte, siger militærets talsmænd, som tilføjer, at fem af oprørernes køretøjer og andet af deres vigtige materiel blev ødelagt.

En talsmand for Shebab siger, at hele rapporten om angrebet er opdigtet.

- Kenyanerne hævder, at de har dræbt så og så mange for at tækkes deres bosser i Vesten, som de fører krig for i Somalia, siger talsmændene.

Kenya har kæmpet mod det al-Qaeda-inspirerede Shebab i Somalia siden oktober 2011.

Den kenyanske præsident, Uhuru Kenyatta, har svoret, at han vil opretholde Kenyas militære tilstedeværelse i det krigshærgede naboland trods Shebabs angreb inde i Kenya - blandt andet det blodige angreb på Westgate butikscentret i september 2013.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip