31-årige Preben vil køre 300 kilometer i kørestol fra Vejle til Skagen

Preben Steen Nielsen er 31 år, bor i Vejle og sidder i kørestol grundet medfødt muskelsvind. Det lader han sig dog ikke begrænse af, nærmest tværtimod.

Til dagligt driver han bureauet Idéfabrikken, hvor han sammen med sin kompagnon, Claus Thomsen arrangerer fester, booker artister og meget andet. Og nu har den idérige fyr så stillet sig selv en udfordring; han vil køre 300 kilometer på 10 dage i sin kørestol fra Vejle til Skagen. Og han ankommer til Skagen den 29. juli.

Vi spurgte Preben Steen Nielsen hvorfor - og fik prompte svaret:

- For flere år siden lokkede en kammerat mig ud på en 25 kilometer lang tur til Horsens. Det gik ret godt, og det var en sjov oplevelse, som jeg stadig tænker tilbage på med et smil. Hvorfor så ikke gentage den? Det er jo lidt det samme, bare flere dage i træk, griner Preben og tilføjer:

- Samtidigt vil jeg jo gerne både være kendt og gense Skagen, som jeg sidst gæstede da jeg var 5-6 år gammel. Så beslutningen om en lidt atypisk kør-selv-ferie faldt mig meget naturligt.

En tur som denne kræver både koordinering, økonomi og opmærksomhed. Og når man som Preben har behov for døgnhjælp, er der samtidigt en masse logistik omkring hjælperskift udenfor hjemmet der skal gå op.

Du kan støtte projektet med et 'like' på hans Facebook-side.

Dagens Gossip