31 dagplejere skal fyres i Kolding

Et stærkt faldende antal fødsler i Kolding Kommune er den direkte årsag til, at kommunen nu bliver nødt til at tage afsked med 31 dagplejere.

Fødselstallet er faldet fra 1100-1200 om året i årene 2008 til 2010 til bare 875 nyfødte sidste år i kommunen, og det har naturligvis stor indflydelse på, hvor mange dagplejere, der er behov for.

- Det er trist, at vi nu må sige farvel til så stort et antal medarbejdere i Dagplejen, men på den anden side er vi naturligvis også nødt til at reagerer på den store nedgang i antallet af fødsler, siger formand for kommunens Børneudvalg, Jørn Dohrmann.

- Ellers kommer vi jo til at stå med en stor overkapacitet og mange dagplejere, som vi ikke har nogen børn til.

Jørn Dohrmann understreger samtidig, at service-niveauet i Dagplejen forbliver uændret. Der er således ikke tale om, at der er indlagt sparemål i forbindelse med afskedigelserne. Det er udelukkede tiltag, der skal sikre, at Dagplejen skal tilpasses de faktiske forhold.

Afskedigelserne af dagplejerne bliver fordelt over hele kommunen i forhold til, hvor der allerede er eller vil blive ledig kapacitet, og når der er tale om så mange som i dette tilfælde er det omfattet af loven om masseafskedigelser.

Det betyder, at fagforeningen FOA også bliver inddraget i forhandlinger om vilkårene for afskedigelserne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip