31 dagplejere skal fyres i Kolding

Et stærkt faldende antal fødsler i Kolding Kommune er den direkte årsag til, at kommunen nu bliver nødt til at tage afsked med 31 dagplejere.

Fødselstallet er faldet fra 1100-1200 om året i årene 2008 til 2010 til bare 875 nyfødte sidste år i kommunen, og det har naturligvis stor indflydelse på, hvor mange dagplejere, der er behov for.

- Det er trist, at vi nu må sige farvel til så stort et antal medarbejdere i Dagplejen, men på den anden side er vi naturligvis også nødt til at reagerer på den store nedgang i antallet af fødsler, siger formand for kommunens Børneudvalg, Jørn Dohrmann.

- Ellers kommer vi jo til at stå med en stor overkapacitet og mange dagplejere, som vi ikke har nogen børn til.

Jørn Dohrmann understreger samtidig, at service-niveauet i Dagplejen forbliver uændret. Der er således ikke tale om, at der er indlagt sparemål i forbindelse med afskedigelserne. Det er udelukkede tiltag, der skal sikre, at Dagplejen skal tilpasses de faktiske forhold.

Afskedigelserne af dagplejerne bliver fordelt over hele kommunen i forhold til, hvor der allerede er eller vil blive ledig kapacitet, og når der er tale om så mange som i dette tilfælde er det omfattet af loven om masseafskedigelser.

Det betyder, at fagforeningen FOA også bliver inddraget i forhandlinger om vilkårene for afskedigelserne.

Dagens Gossip