319 hunde aflivet på grund af hundeloven

Det skriver fødevareminister Mette Gjerskov ( S) ifølge bt.dk på sin Facebook-profil. Hun har tirsdag fået en opgørelse fra Rigspolitiet over antallet af aflivede hunde efter hundeloven.

»212 hunde aflivet pga race, 107 aflivet pga skambid. På mere end to et halvt år. Uden tvivl ulykkeligt for hundenes ejere. Men heldigvis ikke tal, som skulle give alle hundeejere grå hår af bekymring over, at der aflives i stor stil,« skriver ministeren.

Aflivninger af hunde som følge af hundeloven har fyldt meget i medierne de seneste to år. Blandt andet vakte det stor opsigt, da hunden Thor tilbage i september bed en anden hund, som efterfølgende skulle sys. Når en hund skal sys, vurderer politiet det som et skambid - og ifølge hundeloven skal hunden derfor aflives.

Foruden skambid forbyder loven tretten hunderacer eller racer, hvor krydsninger indgår. Hvis ejeren ikke kan dokumentere, at hunden ikke tilhører en af de uønskede racer, så kan politiet aflive hunden.

Antallet af aflivede hunde kan dog være langt større, end det Mette Gjerskov skriver, da en enkel sag kan dække over aflivning af mange hvalpe på én gang. I et svar fra Justitsministeren til Folketingets Retsudvalg fra december 2011 udtaler Rigspolitiet ifølge bt.dk:

»Rigspolitiet kan på baggrund af udtalelserne fra politikredsene endvidere oplyse, at en del af sagerne omfatter aflivning af flere hunde, idet der er sager, hvor der f.eks. er sket aflivning af hele hvalpekuld«.

Fødevareministerens opdatering på Facebook har allerede skabt flere vrede reaktioner fra folk, der er harme over, at hun mener, at 319 ikke er mange hunde.

Den danske hundelov har også skræmt tyske turister væk fra Danmark. Hundeloven har ifølge JydskeVestkysten betydet, at 100 tyskere har aflyst deres planlagte sommerhusferie i Danmark på grund af frygt for loven.

Fødevareminister Mette Gjerskov er dog parat til at se noget af hundeloven efter i sømmene. I sidste måned foreslog hun at sløjfe den lov, der giver lov til at skyde omstrejfende hunde.

»Det vil jeg, fordi jeg mener, det er en forældet lov, som lægger op til selvtægt,« sagde hun 16. marts til BT.

Dagens Gossip