32-årige Anette har søgt arbejde i syv år: 'Jeg bliver diskrimineret'

Anette Aarnes fra Oslo har skrevet et opslag på Facebook forleden, som har skabt stor debat. Det skriver norske Side2.

Den 32-årige kvinde håber, at opråbet på sociale medier kan føre til, at hun endelig finder et fast arbejde, som hun trods en ihærdig indsats gennem flere år ikke har været i stand til at skaffe sig via almindelige ansøgninger.

- Jeg er aktivt jobsøgende med stor lyst til at arbejde. Jeg har ikke noget fast job i øjeblikket, og jeg leder efter et sted, hvor jeg kan bruge nogle af mine kompetencer. Jeg er en energisk kvinde på 32 år, som er døv og bor i Oslo. Jeg bruger tegnesprog og kommunikerer godt med både døve og hørende ved hjælp af hjælpemidler, skriver hun i opslaget.

- I løbet af de seneste år har jeg kæmpet meget og har næsten opgivet at finde et job. Jeg er træt af at udfylde beskæftigelsesformularer på jobcentret. Jeg har gjort det i 13 år! Jeg har søgt over 300 job uden held. Jeg er træt af at opleve at blive nedprioriteret.

Anette Aarnes mener, at hun bliver sorteret fra, fordi hun er døv. Mange er skeptiske, forklarer hun, selvom hun føler sig kvalificeret til de stillinger, hun søger.

- Jeg bliver ikke kaldt til samtale, selvom jeg er godt kvalificeret. Jeg har kontaktet flere for at få en begrundelse i forhold til, hvorfor jeg ikke får muligheden, og da siger mange bare, at de har andre kandidater, som har mere erfaring, forklarer hun til Side2.

- Jeg tror ikke, at de tør sige, at det er fordi, jeg er døv, tilføjer hun.

Hun mener, at mange arbejdsgivere har det svært med at ansætte døve, fordi de er usikre på, hvordan man kan kommunikere med en hørehæmmet person. De har aldrig mødt en døv person før, og derfor har de heller ikke nogen viden om de hjælpemidler, der findes, som gør, at døve i mange tilfælde sagtens kan besætte en 'almindelig' stilling.

- Jeg føler, at jeg bliver diskrimineret, siger hun.

Anette Aarnes har været uden fast i syv år og har været på overførselsindkomst i 13 år. Og i al den tid har hun kun ønsket at arbejde.

Ifølge Danske Døves Landsforbund er der cirka 4.000 døve i Danmark

Læs hele Anettes opslag herunder.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip