32 er indlagt efter helikopterstyrt i Glasgow

Mindst otte mennesker er omkommet, efter at en politihelikopter sent fredag styrtede ned i taget på en velbesøgt pub i den skotske storby Glasgow, oplyser politiet i Skotland lørdag eftermiddag.

Det kan ikke udelukkes, at dødstallet vil stige yderligere. Desuden 32 personer er indlagt.

- To officerer og en civil pilot var om bord i politiets helikopter, da den styrtede ned, siger politiets talsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Øjenvidner siger, at helikopteren kom ud af kontrol og pludselig styrtede ned i bygningen.

- Den faldt ned som en sten fra himmelen, siger et øjenvidne, der overværede ulykken.

En højtstående politiland siger, at flere personer fortsat er fanget inde i den delvist sammenstyrtede bygning, og at redningsmandskabet må arbejde meget "metodisk" for at undsætte de indespærrede.

Politiet i Skotland har selv offentliggjort, at 32 personer er bragt til behandling på hospitaler, efter at politihelikopteren styrtede ned.

Ulykken skete klokken 22.25 fredag aften, da der ifølge politiet var omkring 120 personer i pubben.

Værtshuset, The Clutha, var fyldt med gæster, og et liveband var i gang med at spille, da ulykken skete, siger Fraser Gibson, der befandt sig på pubben sammen med sin bror.

- Halvvejs gennem sættet lød der en kæmpe eksplosion. Dele af lokalet blev dækket af støv. Vi vidste ikke, hvad der var sket. Folk gik i panik og forsøgte at komme ud af døren, siger han til BBC.

Fraser Gibson skønner ligesom politiet, at der var cirka 120 personer inde på pubben. Andre kilder taler om op til 200 personer.

- Der kom en underlig lyd fra helikopteren. Jeg undrede mig over, at den fløj så lavt, siger en ung kvinde, der overværede styrtet fra sin lejlighed i en naboejendom, til CNN.

Forbipasserende hjalp brandvæsnet med at bringe værtshusgæsterne i sikkerhed og hjælpe de tilskadekomne. Cirka 15 brandslukningskøretøjer blev kaldt til ulykkesstedet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip