32 idrætsforeninger dyster om DM i foreningsudvikling

I aften udløses spændingen om, hvilke foreninger, der bliver årets danmarksmestre i foreningsudvikling. Det sker ved et festligt arrangement i Odense Kongrescenter med deltagelse af blandt andre socialminister Karen Hækkerup og DGI’s formand Søren Møller, men nok allervigtigst repræsentanter for de 32 foreninger, som er med i mesterskabet.

Øster Starup - Vester Nebel Idrætsforening (ØSVN IF) mellem Vejle og Kolding repræsenterer DGI Sydøstjylland ved finalen.

Mestre i idrætstendenser

- Vi glæder os til at kåre vinderne og ser frem til at fejre den engagerede indsats, som DM-foreningerne har lagt i at forny deres forening, siger Dorte With, formand for DM i foreningsudvikling og medlem af DGI's hovedbestyrelse.

ØSVN IF har sat flere skibe i søen i løbet af det sidste års tid og DM’et har været med til at skubbe processen videre. Foreningen arbejder på fleksible typer medlemsskaber, familieidræt, flere udendørsaktiviteter og faciliteter, fritidstilbud for unge og mere support til de frivillige.

- Flere af deltagene i konkurrencen har allerede givet udtryk for at DM i foreningsudvikling er en øjenåbner, et kærligt skub, ja, endog et los bagi i forhold til at se udviklingen i øjnene og geare deres forening til at imødekomme flere danskeres idrætsvaner, siger Dorte With.

Fem vindere

På finaleaftenen kåres fem vindere. Det sker ved, at en jury vurderer foreningernes arbejde fra september til nu. Blandt medlemmerne i juryen er socialminister Karen Hækkerup, formand for Danske Spil Peter Gæmelke og direktør i Idrættens Analyseinstitut Henrik h. Brandt.

Juryen skal se på, hvor godt foreningerne har forfulgt deres mål, sat innovative vinkler på udviklingen og motiveret centrale personer i udviklingsprocessen.

Dagens Gossip