32 personer anholdt i sjællandsk bandeaktion

»Jeg kan bekræfte, at vi har anholdt en person for et drab, men hvilket vil jeg ikke ind på. Heller ikke detaljer om personens identitet,« siger han til tv2.dk.

Den dræbte var den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi, som blev ramt af to skud i brystet, efter han havde fået fri fra arbejde.

Torsdagens aktion forløb ifølge politiet som planlagt. De 32 personer er blevet anholdt på forskellige steder på Sjælland og, 61 adresser er blevet ransaget, oplyser Københavns Politi på Twitter.

»Vi har besøgt de omkring 50 adresser, vi havde planlagt, og vi har fået fat i de personer, vi ønskede,« fortæller politiinspektør Jørgen Skov, som er leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, og operationsansvarlig for dagens aktioner, i en pressemeddelelse tidligere torsdag.

Udover anholdelserne har politiet også beslaglagt fem våben og effekter fra røverier, men hvilken typen er ikke blevet uddybet.

Aktionen blev foretaget af betjente fra sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og Task Force Øst og skete på hele Sjælland, og de anholdte står ifølge politiet bag grove lovovertrædelser.

»Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en lang række sager omhandlende drab, drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande«, fortæller Jørgen Skov.

Med ransagnings- og anholdelsesaktionen sender politiet et klart signal til det kriminelle bandemiljø, slår efterforskningslederen fast.

»Vi benytter lejligheden til at gøre det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige. Samtidigt ønsker vi at få bandemedlemmerne i tale og tilbyde dem hjælp til at komme ud af det kriminelle miljø,« siger Jørgen Skov.

Politiet uddyber aktionen ved et pressemøde klokken 14.

Dagens Gossip