33-årig afpresset efter erotisk chat: Betal eller bliv udstillet på Facebook

Skrevet af Jesper Larsen

24/08/2015
En 33-årig mand fra Horsens havde fredag en intim og erotisk chat med en fremmed kvinde, han havde mødt over internettet kort tid forinden.

Dagens topnyheder

De mødtes på en chat-side ved navn waplog.com, og efter noget tid foreslog kvinden, at de fortsatte på Skype.

Her blev chatten hurtigt erotisk og afklædt.
Men det viste sig, at kvinden havde helt andre planer med at smide tøjet og få manden til at gøre det samme, for kort tid efter fik den 33-årige et opkald fra en mand, der afkrævede ham 2500 euro, der svarer til 18.000 kroner.

Hvis ikke han betalte, ville filmen af manden blive lagt ud på Facebook og Youtube, lød beskeden. Men i stedet for at betale, valgte den 33-årige at gå til politiet og anmelde personerne for afpresning.
Og det er fjerde gang alene i august, at politiet i Sydøstjylland har fået sådan en anmeldelse.

- Det er fjerde gang i denne måned, vi oplever det her, hvor unge mænd bliver udsat for afpresning efter at have indledt en chat med en fremmed kvinde på nettet, siger Kent Midtgaard Hansen fra Sydøstjyllands Politi til Dagens.dk.

Og gerningsmændende bliver hutigt ubehagelige overfor ofrene,fordi de hurtigt finder alle tilgængelige oplysninger om vedkommende, som de så bruger til at presse penge ud af dem med.

- I nogle tilfælde har de fortalt offeret, hvor han arbejder, hvor han bor og andre personlige oplysninger, de har fundet på nettet, siger Kent Midtgaard Hansen til Dagens.dk.

Han kalder det en ny måde, som svindlere forsøger at presse penge ud af folk på over nettet, og derfor advarer han alle mod at falde i fælden.

- Der sidder muligvis flere derude, der har været udsat for det her, men som ikke har turde anmelde det, ligesom der kan være nogle derude, der har valgt at betale pengene, siger han, og opfordrer alle til at tænke sig om.

- Hvis man ikke kender de folk, man chatter med, så skal man være meget varsom med at give oplysninger om sig selv, ligesom man ikke skal lade sig presse ind i en situation med eksempelvis video og billeder, der kan blive vendt imod en, siger Kent Midtgaard Hansen.