33-årig mistænkt for dobbeltdrab mentalundersøges

Skrevet af admin

04/11/2013

Dagens topnyheder

En 33-årig mand, som er mistænkt for drabet på en 14-årig dreng og en 57-årig kvinde i den svenske by Ljungsbro uden for Linköping, er blevet varetægtsfængslet, og han skal nu mentalundersøges.

Det blev besluttet på et retsmøde mandag i byretten i Linköping, skriver nyhedsbureauet TT.

Den mistænkte måtte deltage i retsmødet via et videolink fra et sygehus, hvor han er indlagt.

Ifølge anklageren har den mistænkte fortalt, at han tidligere har søgt hjælp for misbrug og psykiske lidelser.

Hændelsesforløbet natten til lørdag, da dobbeltdrabet fandt sted, er stadig uklart, men den 14-årige og en kammerat befandt sig angiveligt i en kælder sammen med mistænkte før drabet.

Drabene skulle angiveligt have fundet sted ude. Men om kvinden og teenageren blev dræbt på åben gade, er endnu usikkert. Gerningsstedet ligger tæt ved et skovområde og et industrikvarter.

En kæreste til den 57-årige kvinde, som blev dræbt, har fortalt, at han sammen med den 57-årige forsøgte at gribe ind, da den 14-årige dreng blev mishandlet med et jernrør uden for deres hus.

Men kvinden blev ramt og alvorligt såret.

- Jeg bøjede mig ned og forsøgte at give hende kunstigt åndedræt. Herregud, jeg har jo arbejdet i ambulancetjenesten i ni år, jeg skulle have begyndt med genoplivning noget tidligere, hvis jeg havde forstået, at hun lå der, siger kæresten til Aftonbladet.

Hvorfor den dræbte 14-årige og hans ven befandt sig i kælderen i huset i Ljungsbro sammen med den mistænkte er ikke afklaret.

Men den 33-årige mistænkes også for frihedsberøvelse, og det skulle angiveligt handle om de to drenge, siger en talsmand for politiet Thomas Agnevik.

Flere personer, som bor i nærheden af gerningsstedet, fortalte forleden Expressen.se, at de hørte skrig klokken to natten til lørdag.

En stor del af området, hvor de to personer blev fundet, blev lørdag eftermiddag afspærret. Inden for afspærringen lå to huse.

/ritzau/TT