33-årig østjyde fængslet for forsøg på giftdrab i hemmelig sag

En 33-årig mand fra Ryomgård på Djursland er sigtet for drabsforsøg med giftstoffet Abrin, skriver DR Østjylland.

Manden blev anholdt 29. januar, men sagen har indtil nu været fuldstændig hemmelig for offentligheden, fordi grundlovsforhøret blev holdt bag dobbelt lukkede døre.

Torsdag skulle retten så tage stilling til, om manden skulle løslades eller have sin varetægtsfængsling forlænget. Denne gang foregik retsmødet for åbne døre, og DR Østjylland havde en journalist til stede.

Her kom det frem, at den 33-årige skulle have bestilt noget giftstof på nettet, som hedder Abrin. Det stof fandt politiet i en lille beholder på 4 ml, da man ransagede hans bolig i Ryomgaard.

Stoffet er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at den fundne mængde Abrin kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel, og det er et meget sjældent giftstof.

- Abrin tilhører en gruppe af farlige biologiske stoffer, som man skal have en tilladelse til at importere og anvende i Danmark, siger centerchef John-Erik Stig Hansen til DR Østjylland.

- Den tilladelse skal man have hos os, og vi har ikke udstedt nogen tilladelse til Abrin, så Abrin er et meget sjældent forekommende stof i Danmark, fortsætter han.

Politiet mener, at manden har forsøgt at opspore en mand i Ukraine, som skulle dræbes med stoffet.

Manden har angiveligt hyret en detektiv til at finde det mulige offer, men det kom ikke frem i retten torsdag, om dette lykkedes, og politiet ved stadig ikke, hvem det påtænkte offer er.

Ved retsmødet besluttede dommeren, at den 33-årige, der nægter sig skyldig, fortsat skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip