33 meldes dræbt i syriske luftangreb

Lørdag ramte et luftangreb provinshovedstaden Raqa, som ifølge AFP er den eneste provinshovedstad, som er kontrolleret af oprørerne.

»Mindst 13 civile, heriblandt seks små piger og en dreng på fire år, døde, da en militærhelikopter kastede adskillige tønder med eksplosiver på dele (af byen, red.)« siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der er kritisk over for Syriens præsident Bashar al-Assad.

Organisationen oplyser også, at de ramte områder hovedsageligt er kontrolleret af det fundamentalistiske Islamic State of Syria and the Levant (ISIS). 30 er såret efter angrebet i Raqa, heraf 10 alvorligt.

Natten til lørdag var der, også ifølge den Assad-kritiske organisation, endnu et luftangreb fra regimets krigsfly. Denne gang kostede angrebet mod den syriske bjerglandsby Salma op mod 20 mennesker livet, heriblandt ti civile og flere udenlandske kæmpere.

Byen er overvejende beboet af sunnimuslimer. Ifølge Reuters er Assads styrker i øjeblikket i offensiven i netop det nordlige Syrien, da oprørerne vinder frem i området.

Amatøroptagelser, der tilsyneladende er taget i Salma efter angrebene, viser en etageejendom, der har fået alle ydervæggene blæst ud, og mænd, der læsser lig op på en ladvogn.

Den mere end to år lange borgerkrig i Syrien har ifølge FN kostet flere end 100.000 mennesker livet.

Dagens Gossip