34-årig idømmes forvaring for overgreb og drabsforsøg

En 34-årige gerningsmand i et usædvanligt groft overfald på havnen i København er torsdag blevet idømt forvaring af et enigt nævningeting ved Københavns Byret.

Manden, Henrik Andersen, dømmes for vold, voldtægtsforsøg og drabsforsøg mod en 23-årig kvinde, som han kastede i vandet ved Kalvebod Brygge i december sidste år.

- Vi har lagt vægt på den forurettedes forklaring, som har været sikker, sammenhængende og særdeles troværdig, siger dommer Knud Erik Schmidt som en del af begrundelsen for, at den 34-årige er fundet skyldig.

Retten har desuden dømt Henrik Andersen for vold og voldtægt mod en kvinde, han kender. Overgrebene skete på et hotel på Rhodos og i en lejlighed i Kastrup sidste år.

I spørgsmålet om, hvorvidt Henrik Andersen skulle idømmes fængselsstraf eller forvaring, har retten lagt vægt på den alvorlige kriminalitet, han er fundet skyldig i.

- Dette er sammenholdt med hans personlighedsstruktur, som er beskrevet i de lægelige oplysninger, og med, at han tidligere er dømt for grov voldtægt og vold, siger dommer Knud Erik Schmidt.

- Han må derfor anses for i fremtiden at kunne være til fare for andres liv, legeme eller helbred, siger han.

Den 34-årige voldtægtsmand, der er iklædt ternet skjorte og jeans, er skaldet og har fuldskæg, virker rolig, da dommen bliver afsagt.

Henrik Andersen, som tidligere er blevet idømt seks års fængsel i en anden voldtægtssag, har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

Han anker dommen på stedet.

Om overfaldet på Kalvebod Brygge sagde anklager Jakob Buch-Jepsen inden dommen:

- Det kan nærmest ikke blive mere alvorligt, afstumpet og meningsløst.

Forsvareren, advokat Dorthe Fuglsang, mener derimod, at forvaring er for hård en straf.

Det alvorligste forhold - drabsforsøget - fandt sted tidligt om morgenen 7. december sidste år, hvor en 23-årig kvinde blev overfaldet.

Kvinden blev slået bevidstløs og forsøgt voldtaget i en skurvogn, og fra skurvognen slæbte Henrik Andersen sit offer hen til havnekanten. Herfra kastede han den alkoholpåvirkede kvinde i det ni grader kolde vand.

/ritzau/

Dagens Gossip