35-årig dømt for gaderæs og påkørsel

Under et gaderæs mistede en 35-årig mand herredømmet over sin bil og ramte seks tilskuere i et industrikvarter i Albertslund sidste år.

Den 35-årige, der er fra Sydsjælland, blev mandag i dømt to måneders i fængsel for gaderæset. Han blev desuden frakendt kørekortet i et år, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge dommen forvoldte den 35-årige bilist nærliggende fare for andres liv og førlighed, da han i grov kådhed og på hensynsløs måde lavede hjulspin med sin Toyota Corolla og lod den skride ud - drifte - hvorved han mistede herredømmet og påkørte seks tilskuere.

- Det er dødsens farligt at køre om kap, ræs og drifte på en offentlig vej – især med andre mennesker i nærheden, og jeg kan kun opfordre til at lade være, siger anklager Rune Sorvad Kock ved Københavns Vestegns Politi.

Ulykken skete 2. august 2013 omkring midnat på Smedeland i et industrikvarter i Albertslund, hvor hundreder af tilskuere opholdt sig. De seks påkørte måtte køres på sygehuset – en af dem med skinnebensbrud og overrevet ledbånd.

Efter ulykken forsvandt den 35-årige, men han blev nogle timer senere anholdt og varetægtsfængslet i 14 dage.

Ved mandagens retsmøde nægtede han sig skyldig og ankede straffen på to måneders ubetinget fængsel og et års ubetinget frakendelse af førerretten.

Den dømte erkender at have ført bilen og driftet, men mener, at årsagen til ulykken var en fejl ved bilen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip